Byt Batteri Macbook Kostnad

Vill du byta batteri på din Macbook? Vi fixar det! 

MacbookPrisLaga nu
Macbook Pro (2018 – 2020)[product_price id=”286002″]Byta batteri
Macbook Pro Retina 13″ (2016 – 2017)[product_price id=”286000″]Byta batteri
Macbook 12″ (2015 – 2017)[product_price id=”285998″]Byta batteri
Macbook Pro Retina (2012 – 2015)[product_price id=”285996″]Byta batteri
Macbook Pro 13″ & 15″ (2010 – 2012)[product_price id=”285994″]Byta batteri
Macbook Pro 13″ & 15″ (2007 – 2009)[product_price id=”285992″]Byta batteri
Macbook Air (2018 – 2020)[product_price id=”285990″]Byta batteri
Macbook Air (2014 – 2017)[product_price id=”285988″]Byta batteri
Macbook Air (2009 – 2013)[product_price id=”285984″]Byta batteri

Rengöra Insidan Av Macbook

Problem med fläkten?

Vi rengör insidan på din Macbook

Att rengöra insidan är viktigt av flera skäl, och en av de främsta anledningarna är att damm kan samlas inuti enheten över tiden.

Macbook Rengöring 

Byta Batteri Macbook Pro / Air / Retina

Dåligt batteri?

Vi byter batteri på din Macbook

Vi använder alltid PREMIUM Macbook batterier. Klicka nedan för att komma till Macbook service.

Macbook Batteribyte 

Laga Macbook hos oss

Vi har funnits i 10 år och har över 10 000 nöjda kunder som vi lagat och reparerat iPhone / iPad / Mac åt. Vi byter dåligt batteri på Macbook, och använder alltid PREMIUM batterier. När du låter oss reparera din Macbook kan du vara säker på att få ett bra resultat.

Jämför gärna vad det kostar att reparera Macbook hos oss mot våra konkurrenter. Hos oss ingår alltid expresservice utan extra kostnad. Att reparera Macbook genom att skicka in med posten går alltid snabbt hos oss.

Så beställer du Macbook service

Steg ① Beställ den service du önskar

Klicka på Macbook modellen och beställ den service du önskar.

Steg ② Skicka in din Macbook till oss

Lägg din telefon i en box och skicka in den för lagning.

Steg ③ Betala efter slutförd reparation

Du betalar efter vi har lagat din mobil.

Nöjda kunder

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Snabb, bra, professionell service. Alltså de är så bara så himla grymma! Extremt serviceminded och så himla kunniga! Och extremt prisvärt.

Bertil Persson, Göteborg

 

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bytte batteriet i datorn och rengjorde fläkten snabbt och billigt. Hit kommer jag definitivt tillbaka! Kan verkligen rekommenderas!!

Felxi Nordin, Stockholm

Laga din Macbook fraktfritt

Om din laptop behöver lagas, då har vi den perfekta lösningen för dig. Skicka in din Macbook med posten, och inom 48 timmar från det att vi tar emot datorn, kommer du få den skickad tillbaka lagad.

Beställ den service du önskar, och skicka in mobilen fraktfritt. Vi står för frakten tur och retur. Din lagade Macbook returneras till dig inom 48 timmar från att enheten är mottagen.

Frågor och svar

1. Kan jag skicka in Macbook med posten för reparation

Ja, du kan skicka in min Macbook med posten för reparation. Vi står för frakten tur och retur. Din lagade Macbook returneras till dig inom 48 timmar från att datorn är mottagen.

Såhär gör du för att skicka in din Macbook till oss
Steg ① Beställ den service du önskar
Klicka på Macbook modellen och beställ den service du önskar.
Steg ② Skicka in din Macbook till oss
Lägg din Macbook i en box och skicka in den för lagning.
Steg ③ Betala efter slutförd reparation
Du betalar efter vi har lagat din mobil.

2. Vad kostar det att byta batteri på Macbook?

Kostnaden för reparation varierar med Macbook modell. Senaste Macbook modellen har en högre kostnad jämfört med en något äldre modell. Här ser du vad du kostar att byta Macbook batteri.

3. Hur går betalningen till?

Du betalar efter slutförd reparation. Därefter skickar vi datorn till dig och vi står för frakten.

.

Byta Batteri Macbook Pro 2015

Ge din Macbook Pro 2015 ny energi med vår batteribyte. Vi erbjuder pålitlig och professionell service för att hålla din enhet i bästa skick.

Macbook Pro Byta Batteri

Vi erbjuder professionell batteribyte för din Macbook Pro. Med högkvalitativa produkter och erfaret team kan du lita på oss för att ge din enhet ny energi.

Byta Batteri Macbook

Priset för att byta batteri på en MacBook varierar beroende på modell och utförare av reparationen. Bästa stället för att byta batteri på din Macbook.

Byt Batteri Macbook Air Stockholm

Vi erbjuder pålitlig batteribyte för Macbook Air till konkurrenskraftiga priser i Stockholm. Utrustade med expertis och kvalitetsprodukter, är din enhet i säkra händer hos oss.

Macbook Pro Batteribyte

Förbättra prestandan på din Macbook Pro med vår batteribyte. Vi erbjuder snabb och pålitlig service för att hålla din enhet igång längre och effektivt.

Macbook Air Byta Batteri Malmö

Ge din Macbook Air ny energi med vår batteribyte i Malmö. Vi erbjuder pålitlig och prisvärd service för att hålla din enhet igång längre och effektivt.

Macbook Air Batteribyte

Ge din Macbook Air ny energi med vår batteribyte. Vi erbjuder pålitlig och professionell service för att hålla din enhet i bästa skick till konkurrenskraftiga priser.

Byta Batteri Macbook Air

Det är möjligt att byta batteriet på en MacBook Air, men det rekommenderas att det utförs av en professionell för att undvika skador.

Byta Batteri Macbook Pro

MacBook-batterier från 2017 kan behöva service eller byte med tiden. Lämna in din Macbook hos oss för batteribyte till bästa pris.

Byta Batteri Macbook Air

Det är möjligt att byta batteriet på en MacBook Air, men det rekommenderas att det utförs av en professionell för att undvika skador.

Tags: [tags]

🔧 [page_title] – Byta Batteri Macbook

Förstå Service rekommenderas-meddelandet på din MacBook Air eller MacBook Pro

När du använder din MacBook Air eller MacBook Pro kanske du märker att ett meddelande dyker upp som säger “Service rekommenderas” i batteriinställningarna. Detta meddelande kan vara orsak till oro för många användare, men det finns ingen anledning till panik. I den här artikeln kommer vi att utforska vad detta meddelande innebär och hur du hanterar eventuella laddningsproblem.

Vad betyder “Service rekommenderas”?

När din MacBook visar meddelandet “Service rekommenderas” i batteriinställningarna betyder det att batterihälsan kanske inte är optimal. Batterihälsan är ett mått på hur väl batteriet fungerar och hur mycket laddning det kan hålla jämfört med dess ursprungliga kapacitet. Om batterihälsan är nedsatt kan det påverka din användarupplevelse genom att göra att din MacBook behöver laddas oftare eller att den inte håller laddningen så länge som den brukade.

[page_title] – Hur kontrollerar du batterihälsan?

För att kontrollera batterihälsan på din MacBook, följ dessa steg:

 1. Öppna Systeminställningar genom att klicka på Apple-menyn () och välja “Systeminställningar”.
 2. Klicka på “Batteri”.
 3. I batteriinställningarna ser du information om batterihälsan.

När du kontrollerar batterihälsan ser du ett meddelande som indikerar om batteriet fungerar normalt eller om det behöver service. Om det står “Service rekommenderas” innebär det att batteriet fungerar, men det kan vara klokt att få det utvärderat av en Apple Store-butik, en auktoriserad Apple-servicepartner eller genom att kontakta Apple.

Använd pålitlig information för batterihälsan

Även om vissa tredjepartsappar kan rapportera om batterihälsan är det bäst att lita på den information som rapporteras av macOS själv. Andra appar kanske inte ger korrekt eller tillförlitlig data om batteriets hälsa och systemets drifttid. Därför är det bäst att följa instruktionerna ovan för att få en korrekt bedömning av ditt batteris status.

Genom att övervaka och förstå batterihälsan på din MacBook kan du ta kloka beslut (ifall du behöver [page_title]) för dess underhåll och långsiktiga användning. Vid eventuella frågor eller oro kring ditt batteris status, tveka inte att kontakta Apple-supporten för ytterligare vägledning.

 

🔧 [page_title]När Macbook batteriet inte laddar korrekt

Ibland kan det uppstå situationer där din MacBooks batteri inte laddar som förväntat. Det kan vara frustrerande, men det finns åtgärder du kan vidta för att hantera detta problem och få din MacBook att fungera som den ska.

Optimerad batteriladdning (Macbook Pro / Air / Retina)

En vanlig anledning till att batteriet inte når 100% laddning är optimerad batteriladdning, en funktion som är utformad för att förlänga batteriets totala livslängd. Om du märker att laddningen pausas och du vill ladda batteriet till full kapacitet direkt, kan du välja “Ladda till fullt nu” från batteristatusmenyn.

[page_title]Kontrollera strömadaptern

Först och främst bör du kontrollera att du använder rätt strömadapter till din MacBook. Om strömadaptern inte är tillräckligt kraftfull för din Mac kan den ha svårt att ladda batteriet ordentligt. Se också till att strömadaptern inte är defekt genom att försöka med en annan adapter eller genom att testa den på en annan enhet.

Tips, använd inte din Macbook för att ladda din iPhone. Skaffa en iPhone laddare istället.

Felsökning problemet med dålig batteriladddning

Om batteriet fortfarande inte laddar som det ska kan du prova följande åtgärder:

 • Stäng av din MacBook, stäng locket i 30 sekunder och försök sedan att ladda igen.
 • För Intel-baserade Mac-datorer kan en återställning av SMC ibland hjälpa till att lösa laddningsproblem.
 • Använd Apple Diagnostics för att identifiera eventuella batteriproblem och följ anvisningarna för att lösa dem.

Service för ditt Macbook batteri

Om du fortfarande har problem med ditt batteri trots att du har följt ovanstående åtgärder kan det vara dags att överväga att få professionell service för ditt batteri (alltså, [page_title]). Apple erbjuder utbyte av defekta batterier inom ramen för den begränsade ettårsgarantin eller genom AppleCare Protection Plan.

Batterierna i MacBook, MacBook Air och MacBook Pro kan endast bytas av auktoriserade Apple-servicepartners eller Apple Store-butiker som använder äkta Apple-delar. Om din Mac är utanför garantin kan du fortfarande få service mot en avgift.

Även om vissa äldre MacBook-modeller har utbytbara batterier som du kan byta själv, rekommenderas det att du söker professionell hjälp från en auktoriserad Apple-servicepartner eller en Apple Store-butik om du behöver hjälp med ett löstagbart batteri.

 

🔧 [page_title] Hantera optimerad batteriladdning på din Mac

Om du använder en Mac med macOS Big Sur eller senare kan du ha märkt att din batteriladdning ibland pausas, även när din Mac är ansluten till strömkällan. Detta beror på en funktion som heter optimerad batteriladdning, som är utformad för att förbättra batteriets livslängd och minska den totala tiden som din Mac är fulladdad.

Hur fungerar optimerad Macbook batteriladdning?

Optimerad batteriladdning övervakar dina laddningsvanor och försenar laddningen över 80 procent under vissa omständigheter för att skydda batteriet från överladdning. Din Mac använder informationen om din laddningsrutin för att försäkra sig om att batteriet är fulladdat när det behövs, vilket hjälper till att förlänga dess livslängd. Genom att skydda batteriet så behöver man inte [page_title] ofta.

[page_title]Återuppta laddningen på Macbook

Om du behöver ladda din Mac till 100% snabbare kan du enkelt återuppta laddningen genom att klicka på batterisymbolen i menyraden och välja “Ladda till fullt nu”.

Kontrollera laddningsstatusen på Macbook

När optimerad batteriladdning är aktiv kommer du att se meddelandet “Laddning pausad (används sällan med batteri)” när laddningen är pausad. Detta är normalt och indikerar att din Mac anpassar sig efter dina laddningsvanor för att skydda batteriet.

Pausa eller stäng av optimerad batteriladdning

Om du vill pausa eller stänga av optimerad batteriladdning kan du göra det genom följande steg, beroende på vilken version av macOS du använder:

För macOS Ventura eller senare:
 1. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar.
 2. Klicka på “Batteri” i sidofältet.
 3. Klicka på “Visa detaljer” bredvid Batterihälsa.
 4. Stäng av Optimerad batteriladdning och välj antingen “Stäng av” eller “Stäng av tills imorgon”.
 5. Klicka på “Klar”.
För macOS Monterey eller tidigare:
 1. Gå till Apple-menyn  > Systeminställningar.
 2. Klicka på “Batteri” och välj sedan “Batteri” i sidofältet.
 3. Avmarkera Optimerad batteriladdning och välj antingen “Stäng av” eller “Stäng av tills imorgon”.

 

Byta Batteri MacbookMacbook Pro BatteriByta batteriet Macbook billigt

 

🔧 [page_title] Så här länge varar batteriet i nya MacBook Air

Vi har genomfört en serie tester på batterierna i de senaste modellerna av MacBook Air för att utvärdera hur väl Apples angivna batteritider stämmer överens med verkligheten.

Apple har marknadsfört betydande förbättringar av batteritiden i MacBook Air, och både MacWorld och andra testkällor bekräftar detta. Men hur exakt länge kan du förvänta dig att kunna använda din MacBook Air utan att behöva ansluta till vägguttaget?

De officiellt angivna batteritiderna är sju respektive tolv timmar för de olika modellerna. Dessa siffror är baserade på användningsscenarier som innefattar webbsurfning och videotittande via iTunes. Under våra egna tester, där vi belastade datorn något hårdare, lyckades vi inte uppnå en användningstid på 12 timmar i 13-tumsmodellen.

Så tar du hand om batteriet i din Macbook och får det att leva längre

Att förstå hur man tar hand om och underhåller batteriet i din Macbook är avgörande för att maximera dess livslängd och säkerställa en optimal prestanda över tid. Här kommer en utförlig guide om de bästa praxiserna för batterivård och åtgärder du kan vidta för att förlänga batteriets livslängd.

1. [page_title] – Förstå batteriets hälsa

För att effektivt ta hand om ditt batteri är det viktigt att förstå dess hälsa och prestanda. Macbooks innehåller inbyggda verktyg för att övervaka batteristatus och hälsa. Använd alternativ-tangenten och klicka på batterisymbolen i menyraden för att se batteriets skick. Det kan vara “Normalt”, “Byt ut snart”, “Byt ut nu” eller “Kontrollera batteriet”.

2. Optimerad batteriladdning

Med macOS Big Sur eller senare är optimerad batteriladdning standard för att förbättra batteriets livslängd. Det försenar laddningen över 80% i vissa fall för att minska slitage. Du kan pausa eller stänga av denna funktion genom Systeminställningar > Batteri.

3. Undvik utsätta batteriet för extrem värme och kyla

Extrema temperaturer kan påverka batteriets prestanda och livslängd. Undvik att använda din Macbook i direkt solljus eller i mycket kalla förhållanden, vilket kan påverka batteriets kapacitet.

4. Kalibrera batteriet regelbundet

Att kalibrera batteriet innebär att ladda det till 100%, sedan låta det tömmas helt innan det laddas tillbaka till 100%. Detta hjälper operativsystemet att kalibrera batterimätaren och ger en mer exakt uppskattning av batteriets återstående kapacitet.

5. Undvik att låta batteriet vara helt urladdat under långa perioder

Att låta batteriet vara helt urladdat under långa perioder kan vara skadligt för dess hälsa. Om du inte använder din Macbook under en längre tid är det bäst att ladda batteriet till minst 50% innan du stänger av den.

6. Hantera appar och inställningar som påverkar batteriet

Vissa appar och inställningar kan dra mer ström och påverka batteriets livslängd. Identifiera och hantera appar som drar mycket ström genom Aktivitetskontrollen och justera inställningar som automatisk uppdatering och bakgrundsaktiviteter för att spara batteri.

7. Uppdatera din Macbook operativsystemet för batteriets bästa

Operativsystemuppdateringar och drivrutinsuppdateringar kan innehålla förbättringar för batteriets prestanda och effektivitet. Se till att hålla din Macbook uppdaterad för att dra nytta av dessa förbättringar, och därmed inte behöver [page_title] ofta.

8. Använd rätt strömadapter till din Macbook

Använd alltid den medföljande strömadaptern eller en som är kompatibel med din Macbook för att undvika skador på batteriet.

9. Följ tillverkarens riktlinjer för underhåll och service av batteriet

Följ tillverkarens rekommendationer för underhåll och service av batteriet. Om ditt batteri behöver bytas, överväg att få det utbytt av en auktoriserad servicepartner för att säkerställa att det byts ut med rätt delar och följer riktlinjerna för korrekt installation.

10. Lär dig om rätt förvaring av din Macbook

Om du planerar att lagra din Macbook under en längre tid, se till att följa rätt förvaringspraxis för att skydda batteriet och säkerställa dess hälsa när du använder den igen.

Genom att följa dessa tips och bästa praxis för batterivård kan du förlänga livslängden på ditt batteri och säkerställa att din Macbook fortsätter att leverera optimal prestanda under lång tid framöver. Att ta hand om ditt batteri (och slippa [page_title]) är ett viktigt steg för att skydda din investering och maximera din användarupplevelse med din Macbook.

 

🔧 [page_title]Maximera Macbook batteriets livslängden

Att förstå batteriets livslängd är avgörande för att effektivt ta hand om det och förlänga dess användbarhet. Modernt batteriteknik har gjort det möjligt för Macbooks att hålla i tusentals laddningscykler, men det kräver fortfarande omsorg och underhåll för att optimera prestanda och livslängd.

1. Batteriets laddningscykler och underhåll

En Macbooks batteri kan laddas upp omkring 1 000 kompletta laddningscykler. Detta innebär att du kan ladda från 0 till 100 procent tusen gånger, eller från 80 till 100 procent fem tusen gånger, och så vidare. För att förlänga livslängden på ditt batteri är det viktigt att balansera användningen av elnätet och batteriet. Att köra Macbooken på elnätet för mycket kan leda till att batteriet blir för bekvämt och minskar dess kapacitet. Å andra sidan är det viktigt att låta batteriet köra nästan helt eller helt slut minst en gång i månaden för att bibehålla dess prestanda och livslängd.

2. Hantera Macbook ljusstyrka och energisparlägen

Att justera ljusstyrkan på din Macbook-skärm kan vara en enkel men effektiv åtgärd för att spara batteriets livslängd. Genom att sänka ljusstyrkan till en bekväm nivå minskar du belastningen på batteriet och förlänger dess driftstid. Dessutom är det viktigt att aktivera energisparlägen och låta Macbooken vila när den inte används för att minimera onödig strömförbrukning.

3. Temperaturkontroll och ventilation av Macbook

Att hålla din Macbook vid en optimal temperatur är avgörande för batteriets hälsa och prestanda. Undvik att utsätta din Macbook för extrema temperaturer, såsom direkt solljus eller kalla förhållanden, vilket kan påverka batteriets kapacitet negativt. Se till att din Macbook har tillräcklig ventilation och undvik att täcka över ventilationsöppningar för att förhindra överhettning.

4. Kalibrera batteriet regelbundet

Kalibrering av batteriet innebär att du laddar det till 100%, sedan låter det tömmas helt innan det laddas tillbaka till 100%. Detta hjälper operativsystemet att kalibrera batterimätaren och ger en mer exakt uppskattning av batteriets återstående kapacitet.

[page_title] – Innan du byter batteriet

Innan du överväger att byta ut ditt batteri är det viktigt att först försöka identifiera eventuella mjukvaruproblem som kan påverka batteriets prestanda (för att undvika [page_title]. Ett vanligt fel är en felaktig batteristatus som kan åtgärdas genom att nollställa Macens System Management Controller (SMC), som styr strömförsörjning och andra systemfunktioner.

Nollställning av SMC för Macbook med inbyggt batteri:

 1. Stäng av datorn.
 2. Anslut Macbooken till strömkällan med Magsafe-sladden.
 3. Tryck ned kontroll, skift, alt och strömknappen samtidigt.
 4. Släpp alla fyra knapparna samtidigt.
 5. Starta om datorn.

Nollställning av SMC för Macbook med löstagbart batteri:

 1. Stäng av datorn.
 2. Koppla ur Magsafe-sladden.
 3. Ta ur batteriet.
 4. Tryck ned strömknappen i fem sekunder.
 5. Återanslut batteriet och Magsafe-sladden.
 6. Starta om datorn.

När det är dags att byta batteriet

Om batteriet är i så dåligt skick att det inte längre kan leverera tillräcklig kapacitet är det kanske dags att överväga att byta det. Apple erbjuder utbyteservice för de flesta modeller som såldes för upp till fem år sedan. För äldre Macbooks kan du också hitta tredjepartsbatterier, men se till att välja ett pålitligt alternativ för att undvika problem med kvalitet och kompatibilitet.

Macbook-modeller och batteribyte

Vissa Macbook-modeller har inbyggda batterier som är svåra att byta själv utan att riskera garantin eller skada enheten. Innan du försöker byta Macbook batteriet själv är det viktigt att undersöka och förstå modellens specifika krav och utmaningar. För att underlätta denna process har vi sammanställt en lista över Macbook-modeller och deras kompatibilitet med batteribyte:

MacbookByta Batteri
Macbook Unibody (A1278)Kan bytas genom att dra i hakar och lossa på batteriet.
Macbook Unibody (A1342)Kan bytas genom att ta av bottenplattan på Macbooken, ta bort batterikontakten och skruva loss batterihållarna.
Macbook Retina 12″ (2015, 2016)Kan ej bytas.
Macbook Pro Unibody 13-tum (alla)Kan bytas genom att ta av bottenplattan på Macbooken, ta bort batterikontakten och skruva loss batterihållarna.
Macbook Pro 15-tums Core Duo/Core 2 Duo (ej Unibody)Kan bytas genom att dra i hakar och lossa på batteriet.
Macbook Pro Unibody 15-tums (sent 2008/tidigt 2009)Kan bytas genom att dra i hakar och lossa på batteriet.
Macbook Pro Unibody 15-tumsKan bytas genom att ta av bottenplattan på Macbooken, ta bort batterikontakten och skruva loss batterihållarna.
Macbook Pro 17-tums (ej Unibody)Kan bytas genom att dra i hakar och lossa på batteriet.
Macbook Pro Unibody 17-tumsKan bytas genom att ta av bottenplattan på Macbooken, ta bort batterikontakten och skruva loss batterihållarna.
Macbook Pro Retina (13 och 15 tum)Kan ej bytas.
Macbook Pro 2016 utan Touch Bar (13 tum)Kan ej bytas.
Macbook Pro med Touch Bar (13 och 15 tum)Kan ej bytas.
Macbook Air (11 och 13 tum)Kan bytas genom att ta av bottenplattan på Macbooken, ta bort batterikontakten och skruva loss batterihållarna. Notera att battericellerna ligger löst i datorn och måste hanteras ytterst varsamt efter att de har tagits ut. Om de krossas eller punkteras kan de explodera.

Genom att följa dessa riktlinjer och rekommendationer kan du säkerställa att du tar hand om batteriet i din Macbook på bästa sätt och förlänger dess livslängd för optimal prestanda och användarupplevelse. Att investera tid och omsorg i batterivård kan betala sig genom att spara pengar på lång sikt och minska behovet av dyra reparationer eller utbyten.

 

🔧 Maximera livslängden på ditt MacBook Air-batteri

Förstå Macbooks batteriets livslängd

En MacBook Air är inte bara en dator; den är en investering. Och som med alla investeringar är det viktigt att ta hand om den på bästa sätt för att förlänga dess livslängd. En av de viktigaste delarna att överväga är batteriet. Moderna MacBook Air-enheter kommer vanligtvis med inbyggda litiumjonbatterier som är utformade för att hålla i många laddningscykler. En laddningscykel innebär att batteriet helt laddas ur och sedan laddas upp igen till 100 procent. MacBook Air-batterier kan normalt sett klara ungefär 1 000 fullständiga laddningscykler.

Att [page_title] eller ta hand om batteriet är en viktig del av att äga och underhålla din dator. Genom att följa några enkla tips och riktlinjer för användning och underhåll kan du förlänga livslängden på ditt MacBook Air-batteri och säkerställa att din dator fortsätter att prestera på topp under många år framöver. Men när det är dags att byta batteri är det bäst att överlåta uppgiften till professionella för att undvika eventuella skador på din älskade MacBook Air.

Optimal användning för längre livslängd

För att maximera livslängden på ditt MacBook Air-batteri (och därmed undvika [page_title]) är det några enkla vanor du kan anamma:

 • Använd elnätet när det är möjligt: Att köra din MacBook Air på elnätet när det är möjligt minskar belastningen på batteriet och hjälper till att bevara dess kapacitet över tid. Men glöm inte att använda batteriet regelbundet för att undvika att det blir för lågt på laddning.
 • Kontrollerad användning: Försök undvika att använda din MacBook Air i extrema temperaturer, vilket kan påverka batteriets prestanda negativt. Håll också datorn borta från direkt solljus och undvik att utsätta den för fuktighet.
 • Regelbundna laddningscykler: Att låta batteriet urladdas helt och sedan laddas till full kapacitet ungefär en gång i månaden kan hjälpa till att kalibrera batteriet och bibehålla dess noggrannhet.

Att byta batteri på MacBook Air

När det väl är dags att byta batteri är det viktigt att göra det på rätt sätt för att undvika skador på din MacBook Air. För Mac-datorer med inbyggda batterier rekommenderas det starkt att du låter en Apple-certifierad tekniker utföra bytet. Att försöka byta batteriet själv kan leda till allvarliga skador på din utrustning och ogiltigförklara garantin.

Hur vet du när det är dags att byta?

Om din MacBook Air-batteriets kapacitet har minskat avsevärt eller om du upplever att batteritiden är betydligt kortare än tidigare, kan det vara en indikation på att det är dags att byta batteriet. Du kan också få indikationer från ditt operativsystem om att batteriet behöver service eller bytas ut.

 

Länkar

/*********************************** * Script For FAQ Schemsa Accordion ************************************/